Ympäristö

Waasa Graphics on Joutsenmerkitty painotalo

Waasa Graphics Oy:lle on myönnetty Pohjoismaisen Ympäristömerkin eli Joutsenmerkin käyttöoikeus. Merkki on osoitus yrityksemme pitkäjänteisestä ja sitoutuneesta työstä painatustoimintaan liittyvän ympäristökuormituksen vähentämiseksi.

Tunnemme vastuumme toimintaympäristöstämme. Haluamme tehdä oman osuutemme valitsemalla ekologisesti toimivia ratkaisuja ja suosimalla yhteistyökumppaneita, jotka sitoutuvat ympäristön kannalta kestäviin arvoihin. Ympäristövastuumme kantavana teemana on ollut jo vuosikausien ajan tuhlailemattomuus. Pyrimme yhdessä asiakkaidemme ja alihankkijoidemme kanssa jatkuvaan energian säästämiseen ja painatustoimintaan liittyvien päästöjen ja jätteiden vähentämiseen – mahdollisimman pieneen ekologiseen jalanjälkeen.

Joutsenmerkki kertoo, että painomme toimii ympäristön kannalta vastuullisesti. Ympäristömerkin käytön päämääränä on vähentää painotuotteiden aiheuttamia ympäristörasituksia tuotteen koko elinkaaren aikana. Joutsenmerkin saadakseen painon tulee täyttää tiukat, mm. paperia, painokemikaaleja, päästöjä ja jätteitä sekä energiankulutusta koskevat vaatimukset. Kirjapainossa on lisäksi oltava toimiva ohjeistus, jolla pyritään jatkuvaan ympäristöasioiden parantamiseen.

Käytämme prosesseissamme vain tunnettuja ja testattuja tuotelaatuja. Painotekniikan kehittymisen myötä ympäristölle haitallisia kemikaaleja on korvattu vähemmän ympäristöä kuluttavilla. Kaikki käyttämämme paperit ovat ympäristösertifioituja, värit ja kemikaalit ympäristöhyväksyttyjä ja tuotteen pakkaamisessa käytetään ympäristöviranomaisten hyväksymiä pakkausmateriaaleja.

Investointimme uusimpaan tuotantotekniikkaan on edelleen parantanut laatuamme ja samalla pienentänyt energiankulutusta. Pyrimme vähentämään energiankulutusta myös työympäristössämme huolehtimalla työympäristömme viihtyvyydestä ja siisteydestä. Lisäksi kannustamme ja kehitämme työntekijöidemme osaamista ja tietämystä ympäristöön ja työhyvinvointiin liittyvissä asioissa.

Lue lisää Joutsenmerkistä

Ympäristö on meille sydämen asia

Ympäristöystävällistä painamista Waasa Graphics Oy:stä. Kone-, laite- ja paperintoimittajamme täyttävät tiukat ympäristövaatimukset.

Digitaalisen painokoneemme värit ovat elintarvikehyväksytyt. Värit on testattu ja todettu ruokaturvallisiksi. Testauksen teki ja sertifikaatin myönsi tutkimuslaitos Smithers Pira.

Painokoneet

Tuotantokoneemme ovat Energy Star sertioituja. Ne käyttävät energiaa todella vähän verrattuna vanhempiin malleihin – jopa 50% vähemmän. Niissä käytettävät painovärit vastaavat EU:n ruokapakkausten säädöksiä ja FDA säädöksiä. Eli kun painatat meillä ruokapakkaukset voit olla rauhallisin mielin.

Offset-painokoneemme käyttävät UV-teknologiaa. UV-tekniikka tarjoaa monia etuja, joista merkittävimpiä ovat energian, ajan ja paperin säästöt painatusprosessissa. UV-kuivauksella saadaan väri heti kuivaksi ja painoarkki voidaan siirtää suoraan viimeistelyyn ilman kuivatusaikaa. Myös tarvittavissa lisäaineissa säästetään tavalliseen offset-tekniikkaan verrattuna.

Paperi

Painopaperimme tulevat toimittajilta, joiden tuotteet kattavat koko paperinvalmistusprosessin, metsänhoidosta varsinaiseen valmistukseen. Kaikilla toimittajillamme täytyy olla:

  • ISO 14001 tai Eco – Management and Audit Scheme (EMAS) tai jonkin muun alan tunnustetut sertifikaatti
  • Raaka-aineet kestävän metsänhoidon metsistä (FSC, PEFC, CSA tai SFI)